Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängrulle Pavlova

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En fantastiskt god avslutning på en middag

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175 grader.
  2. Vispa 5 äggvitor med ättiksprit till en skummig massa. Tillsätt 1 1/4 dl strösocker under fortsatt vispning. Blanda ytterligare 1 1/4 dl strösocker med Maizena samt vaniljsocker och vispa i detta också. Fortsätt vispa tills marängmassan är riktigt fast.
  3. Bred ut smeten i en långpanna (30 x 40 cm) täckt med bakplåtspapper och grädda på mittfalsen i 175° varm ugn i 15 minuter. Sockra ytan lätt och stjälp upp kakan på bakplåtspapper.
  4. Låt kakan svalna innan du rullar samman den med vispad grädde blandad med tärnad frukt eller bär, t.ex. jordgubbar. Spritsa 1/2 dl vispad grädde ovanpå och garnera med kiwi i skivor.
  5. Tips! Vill du dra ned på fetthalten något i fyllningen så vispa 1 1/2 dl vaniljvisp (12 % fett, Milda) och blanda med 1 1/2 dl mellangrädde (27% fett). Frukten/bären kan fukta sig något, därför kan ett par blad gelatin smältas och blandas i om rullen t.ex. ska stå till nästa dag.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.