Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängrulltårta med kokos och citron

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Frestande god är denna luftiga läckra marängrulltårta med smak av kokos och citron och fylld med vispad grädde och färska bär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugn på 150 grader. Smöra ett bakplåtspapper, lägg det i en långpanna med måtten 30x40 cm och strö över kokos.
  2. Vispa vitorna till hård skum. Tillsätt sockret under fortsatt vispning tills smeten är blank och tjock. Blanda ner kokosflingor och citronskal. Bred försiktigt ut smeten på bakplåtspapperet.
  3. Grädda mitt i ugnen 35-40 minuter tills marängen har stelnat ( den behöver inte vara helt genomtorr ) och fått lite färg. Stjälp upp marängen på smörpapper och dra bort bakplåtspapperet. Låt kakan svalna.
  4. Vispa grädden. Skölj och ansa jordgubbarna och skär dem i bitar. Bred ut grädden över kakan och lägg på jordgubbarna. Rulla samman till en rulle. Lägg rulltårtan på ett fat och dekorera med bär och citronmeliss eller mynta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.