Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marias kalkonrullar med ris

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Detta går bara inte att misslyckas med! Rätten passar lika bra till fest som till vardags. Går även att göra med skinka istället för kalkon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Beräkna ca 4-5 skivor kalkon per person. Något tjockare än smörgåspålägg.
  2. Blanda riven ost, champinjoner och paprikasallad i en skål. Lägg lite av blandningen på varje kalkon/skinkskiva och rulla ihop. Lägg rullarna i en ugnsfast form. Ska ej smörjas.
  3. Vispa grädden lite, bara så att den blir lite tjockare och inte är så rinnig. Häll chilisås i grädden och rör under tiden tills såsen är ljusrosa. Öka mängden chilisås för starkare sås.
  4. Häll såsen över rullarna. In i ugnen på 200 grader medan riset kokar, ca 20 minuter.
  5. Alla mått är ungefärliga. Jag höftar alltid när jag gör detta. Vill man ha mer ost, champinjoner eller paprikasallad så kan man ha det.
  6. Servera med riset, sallad och ett gott bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.