Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerade grillbitar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Genom att marinera köttet före grillningen får man det dels mörare, dels också fylligt kryddat. Det betyder med andra ord att man kan välja något enklare kött men ändå få ett utmärkt resultat på den färdiga rätten

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman marinaden, lägg i köttbitarna och låt dem stå på kallt ställe minst 2 tim.
  2. Koka riset 18 min i dubbla mängden lättsaltat vatten.
  3. Trä upp köttbitarna tätt på grillspett. Pensla med marinaden och grilla köttet 6-10 min, beroende på köttslaget och om man vill ha köttet rosafärgat inuti.
  4. Smaksätt riset med någon favoritkrydda (paprika, curry, kryddpeppar, mejram, persilja, lök).

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.