Fetaost och fänkål är smaker som går fint ihop, särskilt tillsammans med grillat lamm.
Citronverbenasmöret som får smälta på den varma rätten är pricket över i:et.
Instruktioner
- Fördela lammkotletterna i dubbla plastpåsar. Blanda oljan med rosmarin, citronskal och kryddor. Häll marinaden över kotletterna och vänd runt påsen så att allt kött täcks av marinad. Låt köttet marinera i minst 30 minuter.
Låt sedan kotletterna rinna av och grilla sedan ca 4 minuter på varje sida.
- Fetaostgratinerad fänkål:
Sätt ugnen på 225 grader.
Halvera fänkålen på längden. Koka upp vatten och salt.
Lägg i fänkålen och koka under lock ca 20 minuter.
- Häll av vattnet och lägg fänkålen i en ugnssäker form. Smula över fetaosten, salta och peppra och gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter.
- Gör under tiden citronverbenasmöret.
Vispa smöret luftigt med elvisp. Rör i övriga ingredienser.
- Servera lammkotletterna med fetaostgratinerad fänkål och en klick citronverbenasmör på kotletten.
Publicerat den
1 juli 2009
Liknande recept
Skriv kommentar