Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marmorerad cheescake

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Denna cheescake har en botten av müsli, havregryn, rostade hasselnötter och choklad. MUMS! Absolut något för cheeskakeälskare!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg müslin i en plastpåse och grovkrossa med en brödkavel. Häll over i en skål och blanda ner de hackade rostade hasselnötterna.
  2. Smält smör och choklad i en kastrul på svag värme. Tillsätt müsli- och nötblandningen och blanda väl.
  3. Pressa blandningen med ett glas mot botten och sidorna på en 20 cm stor kakform med löstagbar botten.
  4. Rör samman mjuköst och socker med en träsked. Rör ner yoghurten. Vispa grädden och vänd ner i smeten. Strö gelatinpulvret i vattnet i en värmfast skål och låt det blötas upp. Ställ skålen över en kastrull med hett vatten. Rör tills gelatinet löst sig. Rör ner i smeten.
  5. Fördela smeten i två skålar. Rör ner den mörka blockchokladen i den ena skålen och den vita chokladen i den andra.
  6. Varva de två fyllningarna på kakbottnen. Rör runt lite med med spetsen på en kniv för att marmorera kakan. Släta till ytan och gör mönster med en degskrapa eller gaffel. Ställ kakan kallt i minst 2 timmar före serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.