Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marmorerade äppelrutor med kanel

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Det är så bra att baka i långpanna, för det räcker till så många. De rivna äpplena i smeten gör rutorna oerhört saftiga och goda! Servera gärna rutorna med vaniljvisp och du har en snabbgjord dessert!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan och tillsätt mjölken. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner smörblandningen i äggsmeten. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner blandningen i smeten och rör ihop allt till en slät smet. Blanda sist ner de rivna äpplena.
  3. Häll hälften av smeten i en långpanna, ca 25x35 cm, klädd med bakplåtspapper. Pudra över kanel och socker. Bred ut resten av smeten ovanpå. Rör om lite försiktigt med en gaffel så att kakan blir marmorerad.
  4. Grädda kakan mitt i ugnen i 32-35 minuter. Låt den svalna i formen innan du skär den i rutor. Pudr florsocker över rutorna innan servering. Servera gärna med en klick vaniljvisp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.