Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marockanska färsbullar med morötter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Färsbullarna får kryddig smak av vitlök och garam masala.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda russin med hett vatten, låt stå ca 10 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär morötterna i stavar. Bred ut dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Sätt in i ugnen ca 10 minuter.
  2. Blanda russinen med russinvattnet med 1 tsk salt, finriven lök, persilja, pressade vitlöksklyftor, garam masala och crème fraiche. Blanda i nötfärsen. Forma ca 12 stora köttbullar. Lägg köttbullarna på plåten bredvid morötterna och tillaga ytterligare 10-15 minuter tills allt är klart.
  3. Servera med bulgur, persilja, crème fraiche blandad med 1 pressad vitlöksklyfta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.