Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mascarponecheescake med pepparkaksbotten

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Till alla cheescakefantaster, kommer nu ytterligare ett recept!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och blanda det med pepparkakorna som du smulat sönder, förslagsvis i matberedare. Tryck ut blandningen i en bakform, cirka 20 cm i diameter och förgrädda i 8 minuter.
  2. Blanda fyllningen: färskosten, sockret, vaniljsockret, citron och äggulor. Häll smeten i den förgräddade formen, men spara lite av den och rör ner en knivsudd saffran. Häll sedan saffranssmeten i mitten av formen. Dekorera med pistagenötter .
  3. Grädda i cirka en halvtimme. Kakan serveras med fördel kall.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.