Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffrans-cheescake med pepparkaksbotten

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

julvarianten

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Stöt pepparkakorna till smulor eller kör dem i matberedaren. Tillsätt smöret och blanda. Tryck ut kaksmulorna i en form med löstagbar kant. Ställ det hela kallt en stund i kylen. Vispa ihop crème fraiche med socker, saffran och ägg. Smaksätt fyllningen med citronsaft och rivet citronskal. Häll det i formen och grädda cheesecaken i ugnen i 20-25 minuter eller tills den stelnat. Pudra florsocker över kakan och servera med tinade, lättsockrade björnbär eller annan frukt.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • starlight 1 januari 2008

    Mycket god !

  • boogeye 19 januari 2009

    Denna gjorde jag i mellandagarna! Smaskens!

  • Ganesh 24 december 2009

    Nej, den här cheescaken gick INTE hem här iallafall, total flopp :-( Smakade för syrligt och för lite saffran. Inget jag kommer att göra om...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.