Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Matig sommarsallad (vegetarisk)

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Denna sallad är fräsch och mättar bra i sig själv. För den riktigt hungrige passar den som komplement till det grillade köttet också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj salladen och strimla den. Lägg den i en salladsskål.
  2. Skala och finhacka löken, skölj gurkan och tomaterna. Halvera tomaterna och strimla gurkan . Tillsätt allt i salladsskålen. Blanda ihop. Tillsätt oliverna.
  3. Skär getosten i små tärningar som blandas ner i salladen.
  4. Rosat solroskärnorna snabbt i torr stekpanna på medelhög temp. Strö dem över den blandade salladen.
  5. Blanda ingredienserna till vinägretten i en skål för sig.
  6. Låt sedan gästerna ha på vinägretten efter tycke och smak.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.