- Serverar: 3-4 portioner
- Tid: 15 minuter
Skriv ut
Denna sallad är fräsch och mättar bra i sig själv.
För den riktigt hungrige passar den som komplement till det grillade köttet också.
Instruktioner
- Skölj salladen och strimla den. Lägg den i en salladsskål.
- Skala och finhacka löken, skölj gurkan och tomaterna. Halvera tomaterna och strimla gurkan . Tillsätt allt i salladsskålen. Blanda ihop. Tillsätt oliverna.
- Skär getosten i små tärningar som blandas ner i salladen.
- Rosat solroskärnorna snabbt i torr stekpanna på medelhög temp. Strö dem över den blandade salladen.
- Blanda ingredienserna till vinägretten i en skål för sig.
- Låt sedan gästerna ha på vinägretten efter tycke och smak.
Publicerat den
10 juli 2010
Liknande recept
Skriv kommentar