Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Matjesillsallad à la Uddevalla

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Omtyckt sallad som smakar lika bra, sommar som vinter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka äggen i 10 minuter. Låt dem kallna, skala och dela med i klyftor.
  2. Öppna sillburkarn, häll av spadet och låt sillbitarna rinna av.
  3. Skölj och strimla salladen grovt. Skär gurkan i stavar och purjolöken i strimlor och hacka dillen.
  4. Klä en skål med sallad. Varva gurka, purjolök, sill och äggklyftor i en skål, spara några till garnering.
  5. Rör ihop gräddfil och chilisås och häll blandningen på salladen eller servera den i en skål vid sida om.
  6. Strö hackad dill översåsen. Servera med grovt mjukt eller hårt bröd och kryddost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.