Mitt eget recept i en helsidesannons från Lindahls i veckotidningarna, det kallar jag erkännande...
Instruktioner
- Riv potatisen. Arbeta snabbt ihop potatis, smör, mjöl och vatten till en pajdeg. Låt vila under duk i 30 minuter.
- Kavla ut degen och klä en pajform. Låt vila i kyl i 20 minuter.
- Fräs löken med smöret. Häll på vattnet och låt småputtra tills löken är mjuk och vattnet har kokat in.
- Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda pajskalet i nedre del av ugnen vid 200 grader i 10 minuter.
- Vispa samman ägg, yoghurt och ost.
- Finhacka gräslöken, spara några strån till garnering.
- Blanda yoghurtsmeten med gräslök och lök.
- Skär de väl avrunna matjesfiléerna i knappt centimeter breda bitar.
- Fyll youghurtsmeten i det förgräddade pajskalet.
- Lägg matjesbitarna i ett vackert mönster på smeten.
- Grädda pajen i nedre delen av ugnen vid 170 grader i ca 40 minuter.
- Garnera med gräslökstrån.
Publicerat den
17 juni 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Så här ser annonsen ut...