Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Matjespaj à la Tobbe

(1 kommentar)  
Matjespaj à la Tobbe Matjespaj à la Tobbe
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Mitt eget recept i en helsidesannons från Lindahls i veckotidningarna, det kallar jag erkännande...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv potatisen. Arbeta snabbt ihop potatis, smör, mjöl och vatten till en pajdeg. Låt vila under duk i 30 minuter.
  2. Kavla ut degen och klä en pajform. Låt vila i kyl i 20 minuter.
  3. Fräs löken med smöret. Häll på vattnet och låt småputtra tills löken är mjuk och vattnet har kokat in.
  4. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda pajskalet i nedre del av ugnen vid 200 grader i 10 minuter.
  5. Vispa samman ägg, yoghurt och ost.
  6. Finhacka gräslöken, spara några strån till garnering.
  7. Blanda yoghurtsmeten med gräslök och lök.
  8. Skär de väl avrunna matjesfiléerna i knappt centimeter breda bitar.
  9. Fyll youghurtsmeten i det förgräddade pajskalet.
  10. Lägg matjesbitarna i ett vackert mönster på smeten.
  11. Grädda pajen i nedre delen av ugnen vid 170 grader i ca 40 minuter.
  12. Garnera med gräslökstrån.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • GodareMat 17 juni 2009

    Så här ser annonsen ut...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.