Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Matjessilltårta

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Omtyckt tårta

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör surskorporna i matberedaren till mjöl. Smält smöret och tillsätt det.. Kör tills massan blir jämn.
  2. Tryck ut massan på botten av en form med lösbar kant (ca 24 cm i diameter).
  3. Lägg gelatinbladen i blöt i10 minuter i rikligt med kallt vatten.
  4. Låt sillen rinna av och skär den i små bitar. Finhacka också löken. Blanda sillen och löken med gräddfilen och kvarken och krydda med svartpeppar.
  5. Krama ur gelatinbladen och lös upp dem i en skvätt hett vatten. Häll gelatinet i en tunn stråle ner i sillblandningen. Blanda väl och häll fyllningen i formen. Låt tårtan stå i kylskåpet 3-4 timmar eller över natten.
  6. Tag bort kanten på formen. Sätt tårtan på ett serveringsfat och dekorera den med rödlök och gräslök innan den serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.