Passar på buffébordet och till midsommar.
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull. Finhacka kavringen och blanda väl med smöret. Platta därefter ut blandningen i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt stå i kylen ca 15 minuter.
- Blötlägg gelatinet i kallt vatten ca 5 minuter. Låt under tiden sillen rinna av, men spara spadet.
- Finhacka sill, lök och kokta potatisar samt blanda i kesella, gräddfil, sillspad och svartpeppar. Smält gelatinet i en liten kastrull på svag värme och rör därefter ner den i sillblandningen.
- Vänd ner blandningen i formen och ställ därefter in den i kylen för att stelna, vilket tar ca 3 timmar. Avlägsna formen och lägg silltårtan på fat. Garnera med hackad gräslök strax före servering.
- Lycka till!
Publicerat den
13 maj 2010
Liknande recept
Skriv kommentar