Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mats Ronanders Ärtsoppa

 
  • Serverar: 6-7 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Skölj ärterna och lägg dem i en bunke. Slå över vatten så att det täcker precis. Ställ svalt över natten. Häll sedan upp ärterna i durkslag och skölj dem med kallt vatten. Lägg de avrunna ärterna i en gryta och slå på 1¾ l vatten. Lägg ev. i en bit magert rimmat fläskkött. Lägg också i buljongtärningar, skivad gul lök och timjan eller mejram samt lagerblad. Koka under lock i 1-1½ timme eller tills ärterna är mjuka. Ta då upp fläsket, skär det i små kuber och lägg tillbaka dessa i grytan. Smaka av soppan med mer timjan eller mejram och kanske lite salt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.