- Serverar: 4-5 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Som ni säkert vet vid detta laget älskar jag mat som sköter sig själv och allt blir klart samtidigt, gärna då i ugnen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250grader
- Rör ihop 4 msk ströbröd, 1 msk potatismjöl, 2 dl mjölk, 1 stort ägg, 3 msk finhackad lök, 2 tsk oregano och 1 msk piffikrydda. Låt stå lite.
- Rör ner färsen. Forma till en köttfärslimpa. Lägg mitt i en stor ugnsäker form.
- Skala alla grönsakerna och skär dem i bitar, skiva vitlöken fint, potatis och lök i klyftor.
- Koka lök, morötter, palsternacka 5 minuter i buljongen (jag använder grönsaksbuljong). Spara buljongen.
- Lägg nu alla grönsakerna och potatisen runt köttfärslimpan och pensla med matfett och soya.
Sätt in mitt i ugnen och sätt ner värmen till 175 grader. Stek i ca 1 timme.
- Ös med 1-2 dl av buljongen efter halva tiden.
Klipp persilja över precis innan servering. Servera direkt ur formen.
- Smaklig måltid!
Publicerat den
5 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar