Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mazarin och plommonfrestelse

 
  • Serverar: 14 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Underbar, och saftig mazarinfyllning. Låt lust och årstid bestämma fruktsort.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Degen: arbeta snabbt ihop ingredienserna, gärna i matberedare. Kör tills degen bildar en boll inte längre. Låt vila svalt minst 30 min. Kavla ut degen och klä en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diam.
  2. Fyllning: riv potatisen. Skålla och skala sötmandel och bittermandel. Låt den torka. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör mellan varje. Mal mandeln. Rör ner potatis och mandel i smeten. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner det i smeten.
  3. Bred ut fyllningen i pajskalet. Skär de utkärnade plommonen i klyftor och fördela dem jämnt över fyllningen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 40 min. Låt svalna. Grovhacka pistaschmandeln grovt och strö över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.