- Serverar: 14 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Underbar, och saftig mazarinfyllning. Låt lust och årstid bestämma fruktsort.
Instruktioner
- Degen: arbeta snabbt ihop ingredienserna, gärna i matberedare. Kör tills degen bildar en boll inte längre. Låt vila svalt minst 30 min. Kavla ut degen och klä en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diam.
- Fyllning: riv potatisen. Skålla och skala sötmandel och bittermandel. Låt den torka. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör mellan varje. Mal mandeln. Rör ner potatis och mandel i smeten. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner det i smeten.
- Bred ut fyllningen i pajskalet. Skär de utkärnade plommonen i klyftor och fördela dem jämnt över fyllningen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 40 min.
Låt svalna. Grovhacka pistaschmandeln grovt och strö över.
Publicerat den
30 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar