Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mazariner med apelsinsmak

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

En favorit på kaffebordet. Verkligen goda med en fyllning smaksatt med apelsinjuice och rivet apelsinskal.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl och socker på bakbordet eller i en skål. Finfördela matfettet i blandningen. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop degen. Låt den vila kallt ca 1 timme.
  2. Dela degen i fem delar och rulla ut varje del till en längd. Dela sedan varje längd i ytterligare fem degbitar.
  3. Tryck ut varje degbit i var sin smord mazarinform.
  4. Riv mandelmassan på rivjärnets grova sida. Tillsätt ägg, apelsinskal och juice. Rör ordentligt.
  5. Fördela fyllningen i de degklädda formarna.
  6. Grädda mazarinerna i ugn vid 200 grader i ca 20 minuter. Låt dem sedan kallna. Rör ut florsockret med vattnet, lite i taget. Bred glasyren över mazarinerna och låt den stelna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.