En favorit på kaffebordet. Verkligen goda med en fyllning smaksatt med apelsinjuice och rivet apelsinskal.
Instruktioner
- Blanda mjöl och socker på bakbordet eller i en skål. Finfördela matfettet i blandningen. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop degen. Låt den vila kallt ca 1 timme.
- Dela degen i fem delar och rulla ut varje del till en längd. Dela sedan varje längd i ytterligare fem degbitar.
- Tryck ut varje degbit i var sin smord mazarinform.
- Riv mandelmassan på rivjärnets grova sida. Tillsätt ägg, apelsinskal och juice. Rör ordentligt.
- Fördela fyllningen i de degklädda formarna.
- Grädda mazarinerna i ugn vid 200 grader i ca 20 minuter. Låt dem sedan kallna. Rör ut florsockret med vattnet, lite i taget. Bred glasyren över mazarinerna och låt den stelna.
Publicerat den
17 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar