Fantastiskt god sommarpaj, alltid en hit!
Instruktioner
- Hacka samman mjöl, kakao, socker och matfett (skuret i mindre bitar) gärna i en matberedare. Tillsätt ägget och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck eller kavla ut i en pajform ca 25cm diameter.
Grädda pajskalet mitt i ugnen i 225 grader ca 15 minuter. Låt kallna.
Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten ca 5 minuter. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en skål. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron på full effekt (max 800W) 2-3 minuter. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i den varma chokladen.
Låt chokladen svalna något och rör sedan i ägg och likör eller saft.
VIspa grädden till ett fast skum, gärna med elvisp. Vänd ned grädden i chokladen. Skölj eventuellt och snoppa jordgubbarna, skär ca hälften i skivor.
Fördela hälften av moussen i pajskalet och lägg på de skivade jordgubbarna. Bred på resterande mousse och ställ kallt ca 3 timmar.
- Garnera med de sparade jordgubbarna och servera.
Publicerat den
15 juni 2009
Liknande recept
Skriv kommentar