Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Midsommarpaj med jordgubbar och choklad

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Fantastiskt god sommarpaj, alltid en hit!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman mjöl, kakao, socker och matfett (skuret i mindre bitar) gärna i en matberedare. Tillsätt ägget och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck eller kavla ut i en pajform ca 25cm diameter. Grädda pajskalet mitt i ugnen i 225 grader ca 15 minuter. Låt kallna. Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten ca 5 minuter. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en skål. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron på full effekt (max 800W) 2-3 minuter. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i den varma chokladen. Låt chokladen svalna något och rör sedan i ägg och likör eller saft. VIspa grädden till ett fast skum, gärna med elvisp. Vänd ned grädden i chokladen. Skölj eventuellt och snoppa jordgubbarna, skär ca hälften i skivor. Fördela hälften av moussen i pajskalet och lägg på de skivade jordgubbarna. Bred på resterande mousse och ställ kallt ca 3 timmar.
  2. Garnera med de sparade jordgubbarna och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.