Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Minestronesoppa

 
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En jättegod soppa som passar bra till nybakad baguette.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Du behöver: Skärbräda Vass kniv Skål Stor kastrull Träslev
  2. 1.Skala och skär moroten i tunna skivor. Skala löken, dela den mitt itu och skär varje halva i tunna skivor. Skölj sellerin, skär bort roten och skär den i tunna skivor.Lägg grönsakerna i skålen. Skär zucchinin i två delar och skär båda halvorna i tunna skivor. Låt zucchinin ligga kvar på skärbrädan. 2. Sätt en stor kastrull på medelstark värme och lägg i margarinet, låt det smälta och sätt sedan ner värmen ett steg. Lägg i löken, moroten och sellerin, rör om ordentligt så att alla grönsaker blir smörtäckta. Låt grönsakerna puttra i 5 minuter. Salta och peppra lite grann och rör om igen. 3. Häll i vattnet och lägg i buljongtärningarna, höj värmen och låt buljongen koka upp, sänk värmen så att soppan bara sjuder stillsamt. Låt den sjuda i 5 minuter. Lägg i zucchinin och låt alltihop sjuda i ytterligare 3-4minuter. Tillsätt tomatpurén. Häll i pastan och koka tills pastan blir mjuk. 4 Häll lite fin olivolja på soppan när du serverar den och riv gärna lite parmesanost på toppen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.