En jättegod soppa som passar bra till nybakad baguette.
Instruktioner
- Du behöver:
Skärbräda
Vass kniv
Skål
Stor kastrull
Träslev
- 1.Skala och skär moroten i tunna skivor. Skala löken, dela den mitt itu och skär varje halva i tunna skivor. Skölj sellerin, skär bort roten och skär den i tunna skivor.Lägg grönsakerna i skålen. Skär zucchinin i två delar och skär båda halvorna i tunna skivor. Låt zucchinin ligga kvar på skärbrädan.
2. Sätt en stor kastrull på medelstark värme och lägg i margarinet, låt det smälta och sätt sedan ner värmen ett steg. Lägg i löken, moroten och sellerin, rör om ordentligt så att alla grönsaker blir smörtäckta. Låt grönsakerna puttra i 5 minuter. Salta och peppra lite grann och rör om igen.
3. Häll i vattnet och lägg i buljongtärningarna, höj värmen och låt buljongen koka upp, sänk värmen så att soppan bara sjuder stillsamt. Låt den sjuda i 5 minuter. Lägg i zucchinin och låt alltihop sjuda i ytterligare 3-4minuter. Tillsätt tomatpurén. Häll i pastan och koka tills pastan blir mjuk.
4 Häll lite fin olivolja på soppan när du serverar den och riv gärna lite parmesanost på toppen.
Publicerat den
3 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar