Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Minestronesoppa

(1 kommentar)  
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Är ett jättebra recept ur Fogtdals matlexikon. Tar lite tid men resultatet är toppen. Hoppas att ni som testar tycker att det smakar bra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla eller skär fläsket i tärningar. Skala morötter och potatis. Strimla vitkålen och de ansade, sköljda purjolökarna, skiva morötterna och skär potatisen i tärningar. Skala och skär vitlöken i bitar och bryt sönder spaghettin.
  2. Koka upp buljongen i en kastrull. Fräs bacon i en annan, större kastrull tills fettet har smält ut. Lägg ner vitkål och lök och låt det fräsa under omröring 5 - 10 minuter. Tillsätt morötter, potatis och purjolök när kålen tagit lite färg. Fräs ytterligare 5 minuter under omröring.
  3. Tillsätt buljongen och persiljan. Koka ca 40 minuter under lock över medelvärme. tillsätt spaghettin och koka ytterligare 5 - 8 minuter. Lägg ner de djupfrysta ärterna och koka 5 minuter till. Smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Zanzibaar 1 oktober 2011

    Super god!! En klar 5:a!! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.