- Serverar: 5-6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Är ett jättebra recept ur Fogtdals matlexikon. Tar lite tid men resultatet är toppen. Hoppas att ni som testar tycker att det smakar bra.
Instruktioner
- Strimla eller skär fläsket i tärningar.
Skala morötter och potatis.
Strimla vitkålen och de ansade, sköljda purjolökarna, skiva morötterna och skär potatisen i tärningar.
Skala och skär vitlöken i bitar och bryt sönder spaghettin.
- Koka upp buljongen i en kastrull.
Fräs bacon i en annan, större kastrull tills fettet har smält ut.
Lägg ner vitkål och lök och låt det fräsa under omröring 5 - 10 minuter.
Tillsätt morötter, potatis och purjolök när kålen tagit lite färg.
Fräs ytterligare 5 minuter under omröring.
- Tillsätt buljongen och persiljan.
Koka ca 40 minuter under lock över medelvärme.
tillsätt spaghettin och koka ytterligare 5 - 8 minuter.
Lägg ner de djupfrysta ärterna och koka 5 minuter till.
Smaka av med salt och peppar.
Publicerat den
19 november 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Super god!! En klar 5:a!! :)