Lökkrämen ger de sötsalta minipizzorna det där lilla extra.
Knaprigt stekt halloumi är ett gott vegoalternativ till bacon.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Fräs löken mjuk utan att få färg i smör. Lägg löken i en bunke och tillsätt rosmarin och olja. Mixa till en slät kräm med en stavmixer.
- Strimla baconet grovt/skär halloumin i bitar. Stek någon minut i het stekpanna (krispet får baconet i ugnen sedan) Använder du halloumi så stek lite längre tid så att de blir riktigt knapriga. Finhacka dadlarna.
- Stansa ut rundlar av pizzadegen, ca 5 cm i diameter och platta eventuellt ut lite. Bred lökkrämen på pizzorna och fördela dadlar och bacon/halloumi ovanpå.
- Grädda mitt i ugnen ca 6 minuter. Servera direkt från ugnen eller rumsvarma.
Publicerat den
30 november 2016
Liknande recept
Skriv kommentar