Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Minipizzor med bacon och dadlar

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Lökkrämen ger de sötsalta minipizzorna det där lilla extra. Knaprigt stekt halloumi är ett gott vegoalternativ till bacon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Fräs löken mjuk utan att få färg i smör. Lägg löken i en bunke och tillsätt rosmarin och olja. Mixa till en slät kräm med en stavmixer.
  3. Strimla baconet grovt/skär halloumin i bitar. Stek någon minut i het stekpanna (krispet får baconet i ugnen sedan) Använder du halloumi så stek lite längre tid så att de blir riktigt knapriga. Finhacka dadlarna.
  4. Stansa ut rundlar av pizzadegen, ca 5 cm i diameter och platta eventuellt ut lite. Bred lökkrämen på pizzorna och fördela dadlar och bacon/halloumi ovanpå.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 6 minuter. Servera direkt från ugnen eller rumsvarma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.