Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mississippikaka med whiskeysås

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En god kaka med härlig sås till!

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl med farinsocker, vaniljsocker, muskot och hackade valnötter. Vänd försiktigt ner mjölblandningen omväxlande med smält smör och vatten, i äggsmeten. Smörj och bröa en form cirka 25 cm i diameter, och häll i smeten. Grädda kakan i 175 gr i ca 45 minuter. Garnera med florsocker och valnötter. Sås: Blanda smör och socker i en kastrull och ställ den i hett vattenbad. Värm tills smöret är smält. Tillsätt ägget och fortsätt värma under vispning tills såsen tjocknar. Låt den svalna och tillsätt whiskeyn. Servera såsen varm eller kall till kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.