- Serverar: 2-4 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Sallad är alltid gott, Särskilt sommartid, och jag älskar italienska charkuterier.
Instruktioner
- Koka äggen tills de är hårdkokta, skala dem sedan och skär varje ägg i fyra klyftor. Ansa haricots verts om det behövs och koka i lättsaltat vatten i 2-3 min. Häll av vattnet när de är klara och skölj i iskallt vatten.
- Dela varje tomat i fyra bitar och skär löken i tunna skivor/ringar. Blanda haricots verts, tomater, lök, hela prosciuttoskivor eller rivna i mindre bitar, olivolja, salt och peppar. Lägg upp salladen på tallrikar eller ett serveringsfat och garnera med ägg.
- Den som vill serverar ytterligare dressing till. Ta en som du tycker om och som du tycker passar till.
- Salladen räcker till 4 personer om du serverar den som förrätt och till 2 personer om du serverar den som en lätt lunch.
Publicerat den
25 juli 2012
Liknande recept
Skriv kommentar