Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mixed sallad med prosciutto och haricots verts

 
  • Serverar: 2-4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Sallad är alltid gott, Särskilt sommartid, och jag älskar italienska charkuterier.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka äggen tills de är hårdkokta, skala dem sedan och skär varje ägg i fyra klyftor. Ansa haricots verts om det behövs och koka i lättsaltat vatten i 2-3 min. Häll av vattnet när de är klara och skölj i iskallt vatten.
  2. Dela varje tomat i fyra bitar och skär löken i tunna skivor/ringar. Blanda haricots verts, tomater, lök, hela prosciuttoskivor eller rivna i mindre bitar, olivolja, salt och peppar. Lägg upp salladen på tallrikar eller ett serveringsfat och garnera med ägg.
  3. Den som vill serverar ytterligare dressing till. Ta en som du tycker om och som du tycker passar till.
  4. Salladen räcker till 4 personer om du serverar den som förrätt och till 2 personer om du serverar den som en lätt lunch.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.