Syrliga kumquater passar bra till den söta och krämiga chokladglassen.
Instruktioner
- Syltade kumquater: Koka upp socker och vatten. Skär bort ändarna på kumquaterna. Skiva frukten tunt och lägg i sockerlaget. Koka 8-10 minuter utan lock. Låt svalna.
- Glass: Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp mjölk och grädde med vaniljstång och vaniljfrön i en kastrull.
- Vispa äggulor och socker luftigt. Vispa ner den varma gräddblandningen. Häll tillbaka allt i kastrullen. Sjud blandningen under vispning till 85 grader eller tills den börjar tjockna. Den får inte koka.
- Sila och häll smeten över chokladen. Tillsätt kaffet och rör tills chokladen smält. Låt svalna och ställ i kylen, gärna över natten.
- Kör glassmeten i glassmaskin. Ställ in glassen i frysen 1-2 timmar. Servera glassen med kumquater och hasselnötscrunch.
Publicerat den
3 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar