Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjölkchoklad- och kaffeglass med syltade kumquater

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Syrliga kumquater passar bra till den söta och krämiga chokladglassen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Syltade kumquater: Koka upp socker och vatten. Skär bort ändarna på kumquaterna. Skiva frukten tunt och lägg i sockerlaget. Koka 8-10 minuter utan lock. Låt svalna.
  2. Glass: Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp mjölk och grädde med vaniljstång och vaniljfrön i en kastrull.
  3. Vispa äggulor och socker luftigt. Vispa ner den varma gräddblandningen. Häll tillbaka allt i kastrullen. Sjud blandningen under vispning till 85 grader eller tills den börjar tjockna. Den får inte koka.
  4. Sila och häll smeten över chokladen. Tillsätt kaffet och rör tills chokladen smält. Låt svalna och ställ i kylen, gärna över natten.
  5. Kör glassmeten i glassmaskin. Ställ in glassen i frysen 1-2 timmar. Servera glassen med kumquater och hasselnötscrunch.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.