Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjölkchokladtårta med rom och hallongrädde

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

De flesta kladdkakor bakas med mörk choklad eller kakao, men i den här är det massvis med mjölkchoklad. Den är dessutom smaksatt med rom, som du givetvis kan byta ut mot någon annan spritsort, alternativt brygga litet starkt kaffe och ha i.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull och rör ned den finhackade chokladen. Ta av kastrullen från plattan och rör tills chokladen smält. Tillsätt rom och ägg och rör om. Sikta i de torra ingredienserna under omrörning.
  2. Häll smeten i en bakpappersklädd springform, ca 22 cm i diameter. Stryk ut smeten jämnt. Grädda i mitten av ugnen i 200° ca 20 minuter. Låt svalna.
  3. Pudra på kakao. Blanda försiktigt samman grädden och hallonen och servera till kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.