Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk päronkaka med mandel

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Mandelmjölet gör kakan saftig och farinsockret ger den en kolaaktig smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa samman smöret och sockret tills det blir krämigt. Tillsätt ägg, mandelmjöl, vetemjöl, bakpulver och citronskal. Blanda samman. Skeda ner blandningen i en smord pajform med löstagbar botten.
  3. Skala och dela päropnen i 4 delar. Lägg päronen och råsockret i en skål och blanda tills frukten är täckt med sockret.
  4. Tryck ner päronen i smeten och baka i mitten av ugnen 35-40 minuter eller tills den är färdigbakad, prova med en sticka. Ta ut kakan och strö över lite råsocker.
  5. Servera kakan med vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.