Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk valnötskaka

 
Skriv ut

En kaka jag ska testa så snart jag får tillfälle! Mandellikör är bland det godaste jag vet! Ett tips enligt Allers är att servera ett litet glas mandellikör till kaffet och kakan!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och mjöla en form som rymmer 1 ½ liter.
  3. Smält smöret och låt svalna. Mal häften av valnötskärnorna och hacka resten fint.
  4. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten och tillsätt de malda och hackade valnötskärnorna. Tillsätt mjöl och mandellikör och rör smeten varsamt. Vänd till sist ned det ljumma matfettet till en slät smet.
  5. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter eller tills den känns torr med en provsticka. Låt den nygräddade kakan svalna lite innan den stjälps upp att kallna under form eller bakduk.
  6. Blanda florsocker och likör till en glasyr och häll/ringla över kakan innan servering. Garnera med hela valnötskärnor!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.