Rutor med smak av sommar. Enkel sats till liten långpanna 20x30 cm eller lasagneform. Dubbel sats till stor långpanna 35x40 cm.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en liten långpanna, ca 20 x 30 cm, el klä den med bakpapper.
- Ge mjölken och flädersaften ett uppkok. Vispa ägg och socker poröst. Sikta ned mjölet och bakpulver, rör varsamt smeten slät. Tillsätt den något avsvalnade mjölk- och saftblandningen och rör igen.
- Bred ut smeten jämnt i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 35 min, kontrollera med provsticka att kakan känns torr. Låt kallna i formen.
- Smält fettet till fyllningen, tillsätt flädersaften och sist äggulorna. Sjud upp blandningen under omrörning tills den tjocknar. Ta då genast kastrullen av värmen.
- Stjälp upp den kalla kakan. Dela i två bottnar, bred på fyllningen och lägg ihop kakan igen. Ställ kakan svalt för att safta sig några timmar.
- Skär upp kakan i bitar och sikta över florsocker.
Publicerat den
1 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar