Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuka rutor med fläderkräm

 
  • Serverar: 18 portioner
Skriv ut

Rutor med smak av sommar. Enkel sats till liten långpanna 20x30 cm eller lasagneform. Dubbel sats till stor långpanna 35x40 cm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en liten långpanna, ca 20 x 30 cm, el klä den med bakpapper.
  2. Ge mjölken och flädersaften ett uppkok. Vispa ägg och socker poröst. Sikta ned mjölet och bakpulver, rör varsamt smeten slät. Tillsätt den något avsvalnade mjölk- och saftblandningen och rör igen.
  3. Bred ut smeten jämnt i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 35 min, kontrollera med provsticka att kakan känns torr. Låt kallna i formen.
  4. Smält fettet till fyllningen, tillsätt flädersaften och sist äggulorna. Sjud upp blandningen under omrörning tills den tjocknar. Ta då genast kastrullen av värmen.
  5. Stjälp upp den kalla kakan. Dela i två bottnar, bred på fyllningen och lägg ihop kakan igen. Ställ kakan svalt för att safta sig några timmar.
  6. Skär upp kakan i bitar och sikta över florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.