Instruktioner
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Rita upp tre rundlar, c:a 23 cm i diameter ( en mattallrik ) på bakplåtspapper och smörj och mjöla papperet
3. Mal nötterna, blanda med sockret.
4. Vispa vitorna till riktigt hårt skum och rör ner i nöt-sockerblandningen.
5. Bred ut smeten jämnt till tre bottnar i rundlarna på plåtarna.
6. Grädda i 10-15 minuter tills bottnarna fått fin färg. Ta ut dem, lossa dem genast från plåten med tunn böjlig kniv och låt dem kallna på plant underlag.
7. Lägg gelatinbladen i kallt vatten c:a 20 min. Slå bort vattnet, smält gelatinet över svag värme och låt det svalna något.
8. Vispa grädden med sockret till lätt skum, tillsätt det kalla kaffet blandat med gelatinlösningen och vispa blandningen tjock.
9. Lägg ihop bottnarna med mockagrädde emellan, bred ett tunnt lager över tårtan och spritsa ut resten av grädden som garnering.
10. Låt tårtan stå i kylskåpet minst 2 timmar och pudra sedan över den med lite bryggmalet kaffe.
Kan verkligen rekommendera denna goda tårta! Den smakar bara mer och mer...