Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mögelostpastasås med kyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En god och kanske påhittad ädelostpastasås med kycklingbitar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek kycklingen i tärningar utan salt. Hacka ner löken lagomt och stek den mjuk och riv vitlöken.
  2. Smula sen ner osten med alla ingredienser förutom mjölken och kycklingen i en stor nonstick-stekpanna. Låt såsen småputtra i nån minut så att allt smälts. Sen späder du ut med en halvliter mjölk under puttring i början och sen hälls kanske mer mjölk på tills du får lagom sälta och smak på såsen, det blir salt i början utan mjölk. Smaka av. När du är nöjd med sältan på såsen under puttring reder du av med Maizena till rätt konsistent. Lägg i kycklingbitarna i såsen och låt puttra 2 minuter till.
  3. Servera med färsk pasta, ris eller potatis och en sallad.
  4. Övrigt: Man kan byta ut kycklingen mot bacon, lax eller vilket kött som helst och använda annan fond samt sweet chili n soursås till eller lite sötma och syra från ospädd äppeljuice eller citron

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.