- Serverar: 4 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
En god och kanske påhittad ädelostpastasås med kycklingbitar.
Instruktioner
- Stek kycklingen i tärningar utan salt.
Hacka ner löken lagomt och stek den mjuk och riv vitlöken.
- Smula sen ner osten med alla ingredienser förutom mjölken och kycklingen i en stor nonstick-stekpanna. Låt såsen småputtra i nån minut så att allt smälts. Sen späder du ut med en halvliter mjölk under puttring i början och sen hälls kanske mer mjölk på tills du får lagom sälta och smak på såsen, det blir salt i början utan mjölk. Smaka av. När du är nöjd med sältan på såsen under puttring reder du av med Maizena till rätt konsistent. Lägg i kycklingbitarna i såsen och låt puttra 2 minuter till.
- Servera med färsk pasta, ris eller potatis och en sallad.
- Övrigt: Man kan byta ut kycklingen mot bacon, lax eller vilket kött som helst och använda annan fond samt sweet chili n soursås till eller lite sötma och syra från ospädd äppeljuice eller citron
Publicerat den
25 september 2015
Liknande recept
Skriv kommentar