Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Monicas franskbröd

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Ett gott bröd som inte blir torrt och smuligt. Även gott att rosta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och rör ut jästen. Tillsätt kesella, ägg, honung och salt och blanda om. Blanda slutligen i mjölet och arbeta degen väl, låt jäsa i 30 minuter.
  2. Smörj två 1 1/2 liters formar. Ta upp degen på bakbordet, arbeta ihop den och dela i fyra delar. Rulla ut dem till rullar och tvinna ihop dem två och två och lägg i formarna. Jäs i ytterligare 30 min.
  3. Grädda längst ned i ugnen på 175 graders värme i ca 40 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.