Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Monikas potatisgratäng med bacon och majs

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Underbart god och ganska så snabblagad rätt. Blev bjuden på denna gratäng av en arbetskamrat för en del år sedan. Smakar underbart.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva potatisen i stavar. Skär eller klipp baconpaketet mitt av i 2 delar. Skiva och hacka löken.
  2. Öppna en burk majs och häll bort spadet. Förkoka potatisen i cirka 5 minuter i lite lättsaltat vatten. Under tiden potatisen kokar, så bryner du baconet lätt.
  3. Smörj en eldfast gratängform. Lägg den förkokta potatisen i botten, strö över lök och majs och fördela baconskivorna jämt över rätten. Lägg till sist ett tunt lager potatis överst.
  4. Sås: Koka upp bearnaissåsen enligt instruktioner på paketet. Slå såsen över hela rätten. Sätt in i ugnen 225 grader i cirka 30 minuter.
  5. Servera en grönsallad till. Smaklig spis!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.