Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mormors äpplekaka

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Denna knapriga äpplekaka är en delikat och nyttig dessert som hela familjen kommer att tycka om.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg kex, ströbröd, kanel och socker i en mixer eller matberedare och mixa till fina smulor. Häll över smulorna i en skål.
  2. Tillsätt det smälta margarinet till de torra ingredienserna och blanda väl.
  3. Blanda äpplen och citronsaft i en annan skål. Lägg hälften av äpplena i en ugnsfast form som rymmer ca 1 liter. Fördela hälften av smuldegen över äpplena. Lägg sedan resten av äpplena i ett jämnt lager ovanpå smuldegen. Avsluta med att fördela resten av smuldegen över äpplena.
  4. Täck över med aluminiumfolie och grädda 20 minuter. Ta av foliet och grädda ytterligare cirka 20 minuter tills äpplekakan är gyllene. Servera varm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.