Denna knapriga äpplekaka är en delikat och nyttig dessert som hela familjen kommer att tycka om.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Lägg kex, ströbröd, kanel och socker i en mixer eller matberedare och mixa till fina smulor. Häll över smulorna i en skål.
- Tillsätt det smälta margarinet till de torra ingredienserna och blanda väl.
- Blanda äpplen och citronsaft i en annan skål. Lägg hälften av äpplena i en ugnsfast form som rymmer ca 1 liter. Fördela hälften av smuldegen över äpplena. Lägg sedan resten av äpplena i ett jämnt lager ovanpå smuldegen. Avsluta med att fördela resten av smuldegen över äpplena.
- Täck över med aluminiumfolie och grädda 20 minuter. Ta av foliet och grädda ytterligare cirka 20 minuter tills äpplekakan är gyllene. Servera varm.
Publicerat den
11 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar