Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mormors Banankaka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Mitt första recept ut här! När mormor denna kaka baka, vi alla ler, säger snälla mormor ge oss mer mer mer........

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att sätta ugnen på 200º. Mosa sedan bananerna, ställ åt sidan. Smält sedan smöret/margarinet, låt svalna.
  2. Vispa sedan socker och ägget med elvisp tills det blir pösigt. Blanda torrvarorna tillsammans, häll sedan ner dem i vispet, rör om. Efter det häller vi in smöret/margarinet, rör ihop. Sist i är bananmoset, rör om allt!
  3. Hällsmeten i en smord och bröad form, ställ in i mitten av ugnen 40-45 minuter, ifall du märker att kakan behöver lite längre tid, lägg då på aluminiumfolie och låt den vara några minuter till i ugnen!
  4. Låt svalna, ät & njuuut!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Okänd 3 januari 2009

    Vilken enkel och god banankaka....Tack för ett mumsigt recept.....Lägger det bland mina favoriter.

  • zonale 9 oktober 2010

    Bästa banankakan hittils och jag har provat en del. Inte så "tung" och kompakt som de flesta blir. Snabbgjord och mycket god.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.