Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotsbakelse med lemon curd och frosting

 
Skriv ut

Kombinationen morot, lemon curd och frosting är jättegott. Blir 30-35 bitar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175º.
  2. Klä en långpanna ca 30 x 40 cm med bakplåtspapper.
  3. Vispa socker och matolja ca 5 minuter, så att sockret börjar lösa sig. Tillsätt ett ägg åt gången och fortsätt vispa smeten vit och porös.
  4. Blanda vetemjöl, bikarbonat, salt och kryddor. Vänd varsamt ner i äggsmeten. Vänd ner morötter och valnötter sist och blanda varsamt. Häll upp i långpannan och grädda ca 20 minuter tills kakan känns torr med en provsticka. Stjälp upp på galler och låt svalna. Bred ett tunt lager lemon curd över hela kakan och kantskär den. Dela kakan i lagom stora bakelsebitar. Bred eller spritsa frostingen över.
  5. Garnera med tunna strimlor av lime- och citronskal och bitar av valnötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.