Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotskaka med valnötter och citron

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Morotskaka är alltid gott. Här med valnötter och en lite syrlig topping.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ägg och socker till en luftig smet. Blanda ihop alla torra ingredienser och vänd ner dem i smeten. Blanda i rårivna morötter och olja i smeten. Tillsätt grovhackade valnötter.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 26 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i 40-45 minuter. Prova gärna med en sticka om kakan är färdig. Låt den svalna.
  4. Vispa ihop alla ingredienser till toppingen till en jämn smet. Fördela toppingen över kakan och pudra över lite kanel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.