Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotskaka utan vitt vetemjöl, smör och vitt socker

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Dinkel istället för vetemjöl ger mer protein, B-vitamin och järn. Torkade aprikoser ger massor av antioxidanter och sötma, morötterna gör kakan saftig och söt vilket hjälper honungen på traven utan tillsats av raffinerat socker.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram en rund form med löstagbar botten och smörj med lite rapsolja. Hacka de torkade aprikoserna. Riv morötterna på den fina delen av rivjärnet. Likaså med apelsinskalet och ingefäran. Blanda samtliga torra ingredienser i en bunke. Rör ordentligt så att bakpulvret blandas runt. Blanda ägg, honung i en annan bunke med oljan, ingefäran, apelsinskal och de fint rivna morötterna. Häll sedan över mjölblandningen i äggblandningen och rör ordentligt till en jämn smet med sked. Häll hela smeten i formen och grädda ca 35-40 minuter. Ta ut kakan och strö kokosen ovanpå.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.