Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotsmuffins med sötade morötter

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Otroligt saftiga muffins med det lilla extra - nämligen läcker frosting och sötade morotsstrimlor på toppen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sötade morötter: Skala moroten. Fortsätt sedan att skala tunna remsor av hela moroten. Lägg remsorna i en skål eller glasburk. Tillsätt vatten, citronsaft och socker. Sätt på ett lock eller plastfolie och låt det stå i minst några timmar, gärna ett dygn i rumstemperatur.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Sätt muffinsformar i en muffinsplåt eller på en plåt.
  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner dem i äggvispet. Tillsätt olja och rivna morötter och blanda till en jämn smet. Fyll formarna till hälften med smet. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 15-18 minuter. Låt dem svalna.
  4. Vispa samman alla ingredienser till frostingen med en elvisp till en krämig och slät frosting. Tillsätt mer florsocker om den blir för lös.
  5. Fyll en spritspåse med krämen och spritsa fint på varje muffins. Ta upp morotsstrimlorna från lagen och låt dem rinna av på ett hushållspapper. Garnera muffinsarna med morotsstrimlor och hackade valnötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.