Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mors korvkaka

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Hittade min mors recept på denna rätt som gjordes ibland när jag var barn. Det var en billig och nyttig rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Koka upp ris och vatten. Låt vattnet koka in, späd sedan med mjölken och låt riset koka ca 30 min.
  2. Förväll under tiden levern i lättsaltat vatten några min. Ta upp levern och låt den kallna lite. Skär sedan levern i småtärningar.
  3. Hacka och fräs lökarna. Blanda tärnad lever, hackad fräst lök, ( fläskfärs ), salt, svartpeppar och ägg i det kokta riset.
  4. Lägg blandningen i en smord ugnssäker form. Sikta över lite ströbröd och grädda i 40 min.
  5. Servera med sallad av strimlad vitkål, lingon och skirat smör.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.