Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mousserande fläderblomssorbet

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Enkel och rolig sommardessert med smak av fläder, jordgubbar och citron. Tänk på att den behöver några timmar i frys. Istället för mousserande vin kan man välja cider med flädersmak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda saft och vatten.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner i saften. Det gör ingenting om den flyter upp.
  3. Ställ i frys i 2-3 timmar.
  4. Ta ut sorbeten och vispa den skummig med el-visp. Låt den stå ett tag i rumstemperatur om den är för hård att vispa.
  5. Ställ in ytterligare 2-3 timmar i frys. Vispa eller rör om ett par gånger under tiden.
  6. Fördela det mousserande vinet i 6 vinglas.
  7. Skeda upp sorbeten i vinet. Dekorera med en jordgubbe och citronmelissblad.
  8. Servera genast medan vinet talar och sorbeten inte smält alltför mycket.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.