Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mozzarella in carozza

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

skulle man försöka sälja det vi kallar mozzarella till en av le zie skulle man ligga risigt till.I Italien ska mozzarellan vara dagsfärsk och gjord på buffelmjölk,inte på komjölk.Den mozzarellan som har litte mindre smak,och bör helst använas som en ingrediens bland flera i en maträtt.Här swmält mellan frasigt friterade brödskivor.

Ingredienser

Instruktioner

1.Vispa ihop ägg,mjölk,salt och svartpeppar i en djup talrik. 2.Skär mozzarellan i fyra skivor,ca 2 cm tjocka. 3.Lägg en mozzarella på hälften av brödskivorna och lägg de återstående brödskivorna ovanpå och tryck ihop försigtigt. 4.Häll upp mjölet på en tallrik.Vänd brödskivorna i mjölet och därefter i äggblandningen. 5.Värm upp oljan ordentligt i en stekpanna och fritera brödskivorna i ett par minuter på varge sida tills de här helt genomvarma och mozzarellan börgar smälta. 6.Skär mozzarellabröden digonalt till trekanter och servera dem varma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.