Kombinationen av frukt och nötter ger dessa muffinsen en underbar konsistens.
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader. Sätt formar i muffinsplåtens fördjupningar. Lös upp kaffepulvret i det kokande vattnet i en kopp. Rör i mjölken. Ställ det åt sidan, så att det kan avsvalna.
- Blanda hasselnötter, mjöl, bakpulver, socker och bikarbonat i en skål.
- Vispa ägg och filmjölk i en stor skål med elvisp så att det blir riktigt blandat - det ta ca 2-3 minuter. Rör i det avsvalnade kaffet.
- Tillsätt mjölblandningen till filmjölksblandingen och rör tills allt är väl blandat. Rör i det smälta smöret. Vänd försiktigt ner hallonen i smeten. Om du använder djupfrysta hallon, ska de endast var halvtinade.
- Fördela smeten i muffinsformarna. Grädda muffinsen i 20 minuter. Ta ut formen från ugnen och låt muffinsen avsvalna 5 minuter i formen.
- Servera muffinsen strax!
- Muffinsen håller sig i 2 dagar i en lufttät burk, och kan frysas i 3 månader.
Publicerat den
15 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar