Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Muffins med hallon och kaffe

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Kombinationen av frukt och nötter ger dessa muffinsen en underbar konsistens.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader. Sätt formar i muffinsplåtens fördjupningar. Lös upp kaffepulvret i det kokande vattnet i en kopp. Rör i mjölken. Ställ det åt sidan, så att det kan avsvalna.
  2. Blanda hasselnötter, mjöl, bakpulver, socker och bikarbonat i en skål.
  3. Vispa ägg och filmjölk i en stor skål med elvisp så att det blir riktigt blandat - det ta ca 2-3 minuter. Rör i det avsvalnade kaffet.
  4. Tillsätt mjölblandningen till filmjölksblandingen och rör tills allt är väl blandat. Rör i det smälta smöret. Vänd försiktigt ner hallonen i smeten. Om du använder djupfrysta hallon, ska de endast var halvtinade.
  5. Fördela smeten i muffinsformarna. Grädda muffinsen i 20 minuter. Ta ut formen från ugnen och låt muffinsen avsvalna 5 minuter i formen.
  6. Servera muffinsen strax!
  7. Muffinsen håller sig i 2 dagar i en lufttät burk, och kan frysas i 3 månader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.