- Serverar: 10-15 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Ett recept ur filmen "It's complicated"
Instruktioner
- Gör så här:
- Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en 20 cm rund kakform och fodra med bakplåtspapper. Blanda vetemjölet med bakpulvret och tillsätt sedan övriga ingredienser till kakan i en stor bunke och vispa sedan samman till en jämn och slät smet.
- Häll smeten i formen och grädda i en timme eller tills smeten är fast i mitten. När kakan är klar, låt den svalna i 10 minuter innan du tar kakan ur formen, låt den sedan svalna ytterligare 10 minuter.
- Under tiden som kakan står i ugnen förbered glasyren. Smält choklad och smör tillsammans i mikrovågsugn i ca 3 minuter och rör om efter halva tiden.
- Rör tills blandningen är slät och häll sedan i den vispade grädden. Låt det svalna lite. Dela kakan på mitten och bred ut en fjärdedel av glasyren på ena halvan och lägg sedan på den andra delen.
- Bred sedan ut resten av glasyren på toppen och på sidorna.
- Man kan lägga på något mer över glasyren för dekorationens skull. Jag valde det jag hade hemma, körsbär.
Om man inte gillar mörkchoklad kan man byta ut den till vanlig mellanchoklad.
- Kakan ska stå i några timmar i kylskåpet tills glasyren på toppen blir stelt.. man kan dock äta innan, för de som är ivriga :). Men det blir som godast om man har kakan över natten!
- Lycka till!
Publicerat den
9 juli 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
hej, gillar speciellt din bild starkt! :) men en sak: vilken styrka skall man ställa in mikrovågsugnen på?
Tackar så mkt. Hmm oj har ingen koll på sånt.. Jag hade inte någon speciell styrka. Det spelar nog inte så stor roll. Så länge det bli smält, men ha försäkerhetsskull lågt.. så att det inte bränns!