Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mustig fiskcouscous

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Njut av musslor till vardags och känn dig nyttig på kuppen. Lite pill är det- men vilka smaker! 476 kalorier per portion.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka löken. Fräs den ena i 1 msk olja i en stor panna tills den blir mjuk utan att ta färg. Tillsätt kryddnejlikor, kanelstång och lagerblad. Lägg den andra löken åt sidan. Tillsätt vatten och salt till lök fräset, låt koka ihop i 1 minut. Tillsätt couscous, rör om, täck med lock och dra från värmen. Låt stå ca 5 minuter.
  2. Skala och finhacka den sparade löken. Skala och finhacka vitlöken. Fräs lök och vitlök med chiliflakes i 1 msk olja. Tillsätt tomatpuré, vatten och buljongtärningar. Låt koka ihop 10 minuter.
  3. Spola och skrubba musslorna i kallt vatten, dra ev bort "skägg". Släng de musslor som är trasiga eller som inte sluter sig när man knackar på dem. Lägg ner musslorna i buljongen, sätt på ett lock och låt sjuda ca 5 minuter. Släng de musslor som inte har öppnat sig. Ta upp musslorna med hålslev och lägg åt sidan. Tillsätt fiskbitarna till buljongen, låt sjuda 4 minuter.
  4. Plocka och strimla persiljan, spara lite till garnering. Hacka mandeln grovt, tillsätt persilja, mandel, salt och peppar till couscousen.
  5. Servera couscousen ur en stor skål eller portionsskålar. Toppa med musslor och fisk, häll över rikligt med buljong. Garnera med persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.