Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mynta- och fetabiffar med grön tapenadeyoghurt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kryddigt fredagsplock där var och en fyller tortillabröden efter tycke och smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att röra ihop tapenaden med yoghurt och ställ kallt.
  2. Skär tomaterna i skivor. Skala, halvera och strimla rödlöken.
  3. Lägg tomat, lök och sallad i skålar eller på ett fat. Skala och finriv vitlöken. Smula fetaosten.
  4. Blanda färsen med vitlök, fetaost, mynta, 2 krm salt och 1 krm peppar. Forma till 8 biffar. Stek biffarna i 1 msk smör i en stekpanna eller grilla dem ca 4 minuter per sida.
  5. Pensla ev tortillabröden med lite olivolja på varje sida. Stek tortillabröden i en het stekpanna eller grilla någon minut på varje sida.
  6. Fyll tortillabröden med sallad, tomat, rödlök, biff och tapenadeyoghurt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.