Kotletterna som bräseras i en god sås med mynta och äppelcidervinäger blir en oförglömlig huvudrätt.
Instruktioner
- Blanda myntan, socker, vinäger, buljong och majsena i en liten kastrull. Blanda väl.
- Hetta upp myntablandningen på medelvärme under omrörning och koka upp. Sänk till låg värme och låt sjuda 2-3 minuter tills såsen har tjocknat något. Ta av från värmen och ställ åt sidan.
- Hetta upp oljan i en stekpanna och stek lammkotletterna i omgångar ca 3 minuter på varje sida tills de är väl brynta. Lägg kotletterna i en ugnsfast form och håll dem varma i ugnen på låg temperatur tills resten av kotletterna är stekta.
- Häll myntasåsen i stekpannan när alla lammkotletterna är brynta och hetta upp ca 1 minut under omrörning för att blanda med skyn från lammkotletterna. Vänd kotletterna i såsen och servera genast.
Publicerat den
15 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar