Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Myntaglaserade lammkotletter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kotletterna som bräseras i en god sås med mynta och äppelcidervinäger blir en oförglömlig huvudrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda myntan, socker, vinäger, buljong och majsena i en liten kastrull. Blanda väl.
  2. Hetta upp myntablandningen på medelvärme under omrörning och koka upp. Sänk till låg värme och låt sjuda 2-3 minuter tills såsen har tjocknat något. Ta av från värmen och ställ åt sidan.
  3. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek lammkotletterna i omgångar ca 3 minuter på varje sida tills de är väl brynta. Lägg kotletterna i en ugnsfast form och håll dem varma i ugnen på låg temperatur tills resten av kotletterna är stekta.
  4. Häll myntasåsen i stekpannan när alla lammkotletterna är brynta och hetta upp ca 1 minut under omrörning för att blanda med skyn från lammkotletterna. Vänd kotletterna i såsen och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.