Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Myntamarinerad persika med yoghurt och kanderade mandlar

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En superenkel, supergod sommarefterrätt som doftar mynta och vanilj

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med kanderade mandlar. Rosta sötmandel i en torr stekpanna tills de fått färg. Häll på socker och vatten. Låt allt vatten dunsta bort och mandlarna bli knapriga. Rör om med trägaffel. Lägg upp på bakplåtspapper och låt svalna.
  2. Mortla myntan och råsockret till en grön röra. Om persikorna är riktigt söta räcker det med 1 msk råsocker. Skär persikorna i kuber, vänd ner dem i myntaröran. Fördela i 10 glas.
  3. Skåra vaniljstången och skrapa ner innehållet i yoghurten, tillsätt florsocker och blanda. Fördela yoghurten i glasen och toppa med hela eller grovhackade kanderade mandlar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.