Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Naan bröd

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 50 minuter
Skriv ut

Bröd är ett viktigt inslag i indisk mat. Ett lättlagat bröd som sätter lite extra på maten.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda jäst och vatten och låt stå ca 60 minuter. Tillsätt resten av ingredienserna. Knåda snabbt ihop degen som ska vara något lös i konsistensen, men torr. Är den för lös tillsätt mer mjöl, låt stå 10 minuter. Sätt ugnen på grilläge. Dela degen i 2 eller 4 delar beroende på vilken storlek som önskas. Kavla ut till 5 mm tjocka runda bitar. Avsluta med att dra i bitarna så de får en droppformliknande utseende. Pensla med olja som är blandat med lite vatten. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och och grädda på nedersta fasen i ugnen. Ugnen måste vara riktigt varm när brödet sätts in i ugnen. Vänd när de fått färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.